Rockmässan 2011

  *** SEBASTIAN BACH ***


Sebastian Bach kommer till höstens “meet and greet” mässa. Denna rockgigant som har en av hårdrockens absolut bästa röster. Vem har inte hört låtar som “I remember you, 18 & life, Youth gone wild”  Han släpper sin nya skiva “Kicking and screaming”  lagom till mässan. Vi kommer att ha 3 versioner av den på plats. CD och CD/DVD plus Vinyl. Passa på att köp den och få den signerad av Sebastian själv.


*** DAVY VAIN ***

DAVY VAIN TILL ROCKMÄSSAN! Mannen, myten, legenden – Davy Vain kommer till Rockmässan i Malmö. Frontmannen i kritikerhyllade VAIN deltar under mässans båda dagar. VAIN slog igenom med dunder och brak under 80-talets absoluta slut och förutspåddes en lysande framtid efter debuten med “No Respect” som innehöll hiten “Beat the bullet”. Skivbolagsstrul slog undan fötterna på bandet som emellertid har fortsatt att producera riktigt bra musik genom åren.


*** GILBY CLARKE + BADMOUTH ***


Tack vare ett bra samarbete med Roxxie Music kan vi presentera Gilby Clarke för mässan. Gilby är en stor mångsysslare som kanske gjort sig mest känd som gitarrist i Guns N´ Roses men han har även spelat med Slash’s Snakepit. Gilby var med i Rock Star Supernova där han tillsammans med Tommy Lee (Mötley Crue) och Jason Newstead (ex. Metallica) letade en sångare till sin supergrupp.

OBS! Gilby kommer endast att delta på mässan under söndagen.


Med ”Heavy Metal Parking Lot” (Rambo Music) väntas Badmouth följa upp succén sedan den kritikerrosade självbetitlade debuten 2009. Skivan är producerad av Chips Kiesbye (The Hellacopters, Sator mfl).

”Heavy Metal Parking Lot” är en resa från tidigt 70-tal till sent 80-tal. Det bjuds på såväl allsångsrefränger som stadiga luftgitarriff. Badmouth är bandet som bevisar att rock’n’roll inte alls är död – de har blivit spelade av Bruce Dickinson (Iron Maiden) i hans radioshow på BBC, de har spelat på Kumlaanstalten 2010 och gjort ett 50-tal spelningar runtom i Europa! Denna sommar har dom bla spelat med Cinderella och W.A.S.P. och i höst kör dom med Gilby Clarke på hans Skandinavien turne, både som förband samt att Chris LeMon (bas) och Vinnie Sharpe (trummor) är Gilby´s band på denna turne….


*** JORN ***


Ännu en fantastiskt bra rocksångare gästar mässan. Från grannlandet Norge kommer Jorn Lande. Han har ett 30-tal skivor i bagaget och en helt fantastisk röst. Jorn har förutom alla sina soloskivor sjungit med Masterplan och gjort massor med gästspel på bl a Tobias Sammet’s Avantasia.


*** SILVER MOUNTAIN ***


Silver Mountain var ett av de första, kanske t.o.m det allra första bandet som
stormade ut ur skandinavien när NWOBHM började ta form i slutet av 70-talet.
Med sin kompromisslösa så kallade “Brutalrock” banade de vägen för stilar
som vi i dag kallar bla Neoclassical Metal och PowerMetal mm.

Med sina klassiska inslag, snabba låtar och skickliga musiker
så satte de Malmö på världskartan. Melodiöst, Rått och Nytt.

Silver Mountains reunion på friluftsteatern förra året blev en stor succe
och en Live DVD från denna nostalgikväll kommer att släppas inom kort.
Ett av de riktiga “kultbanden” som nu återuppstått och är tillbaka
för att röja vidare!

För mer info. www.silvermountainrules.com


*** CRAZY LIXX ***

Malmöbandet Crazy Lixx kommer att gästa oss på mässan, sälja och signera skivor. Ett mycket bra band vars senaste skiva New Religion snurrat mycket i min cd-spelare. Låten “21 till I die” kommer att bli en riktig klassiker. OBS! De finns endast på plats under lördagen. Säljer och signerar följande:

Loud Minority (2007)
New Religion (2010)


*** NASTY IDOLS ***


Det legendariska Malmö-bandet Nasty Idols kommer att gästa mässan.
Det är inte utan sanning de kallas Sveriges sleazekungar. Ett fruktansvärt bra band ni inte får missa att träffa. De säljer och signerar följande albums:

Cruel Intention (1991)
Vicious (1993)
Heroes For Sale (1995)
Boys Town (2009)
Best Of Nasty Idols (2002)


*** SASSA BODENSJÖ ***

Hon var med i Idol 2010 och kom med bland finalisterma. En riktigt bra rockröst har hon och är dessutom enda tjejen bland våra hårda grabbar.
Sassa kommer att dela ut promo-exemplar som hon signerar. På dessa promoex kommer hon att ge förhandsglimtar av albumet som släpps under hösten.
Läs mer på www.sassamusic.com


*** TÄVLING ***

Den som under lördagen klär sig i den bästa hårdrocks/heavy metal-stilen har chansen att vinna väldigt fina priser från mässan.  Prenumerationer på Sweden Rock Magazine och ett presentkort från GINZA står på spel.
Tävlingen går ut på att klä sig så klichéartat som möjligt. En jury bestående av oss som jobbar med mässan kommer att utse vinnarna.
Så fram med sminket, hårsprayen, spandexbrallorna, nätstrumporna och sy på ryggmärkena på era jeansvästar och ta chansen till mycket fina priser på Rockmässan och göra mässan till en verklig fest för oss alla!

… Priser:
1:a pris – En helårsprenumeration på Sweden Rock Magazine
2:a pris – Presentkort på Ginza värt 500:-
3:e – 4:e pris – Provprenumeration på SRM (3 nummer)
Stort tack till Sweden Rock Magazine och Ginza för bidrag.


*** EFTERFESTEN ***

Faceplant Productions presenterar stolt Rockmässans Efterfest!

Rockmässans officiella efterfest kommer att äga rum på Happy Bar på lördgane den 1:a oktober.
Band på scen:
23.00 – Screamer
24.00 – The Itch
01.30 – Rockmässan Allstar-Band

Konferencier: Anders Tengner

DJ’s:
Pretty & Fucked Up
Twist Action Heroes

Biljetter:
100 kr: Förköp på Folk & Rock (Lilla Torg, Malmö)
70 kr: Förköp på Rockmässan under lördagen.

Biljetter kan även beställas på: biljetter@faceplantmetalfest.com

OBS! Åldersgräns 18 år.*** FLEMMING RASMUSSEN ***


Mässan kommer att få besök under båda dagarna av denna monsterproducent! Han kommer att ställa upp på foto, signera skivor och delta i en frågestund så passa på att fråga det ni alltid velat veta om inspelningarna av bl a dessa artister:
Metallica
Blind Guardian
Morbid Angel
Pretty Maids m.fl
(På bilden i mitten är det Cliff Burtons far ifall ni undrar)


*** KISS – THE EXHIBITION ***

Kiss - The Exhibition

SKANDINAVIENS STÖRSTA KISS-MUSEUM


*** HÅRD FÖRELÄSNING OM HÅRDROCK AV ANDERS TENGNER ***
LÖR 13.15-14.00
SÖN 13.15-14.00

Sveriges främste rockjournalist, tillika författaren till publik- och
kritikersuccén Access All Areas, Anders Tengner besöker Rockmässan i
Malmö i fler roller. Anders kommer att hålla en spännande, personlig
och överraskande föreläsning om hårdrock där han också kommer att visa
hela inslaget från den legendariska Siewert Öholm-utfrågningen om WASP
i Svar Direkt 1984. Det är första gången det 18 minuter långa inslaget
visas i sin helhet offentligt sedan det sändes. Publiken kommer också att kunna ställa frågor till Tengner.
Anders håller också i de Q&A´s som kommer att hållas med inbjudna
rockstjärnor. Det blir som en liveintervju inför publik. Dessutom
agerar han lite av konferencier.

Ni kommer givetvis kunna köpa hans succébok på plats och få den signerad.


*** HÅRDROCKSRADIO & BOKSIGNERING ***

Radioprogrammet “Nu Blir Det Hårdröck” kommer att ha en monter på mässan och där kommer Mattias Lindeblad och Melker Becker sälja och signera sin senaste bok, “Mer Hårdrock..” Melker och Mattias ligger bakom radioprogrammet Rundgång, som även senare blev ett tvprogram med samma namn! Dom har skrivit två böcker ihop om sina hårdrocksupplevelser och även gjort julshowen “Hells Jingle Bells – The Hardest Julshow Ever” m.m
Merch or Die kommer även stå tillsammans med dessa hårda grabbar och visa upp en massa cool bandmerch.


*** DRESSED TO THRILL ***

Ta tillfället i akt att fota dig i vår coola fotomonter tillsammans med detta grymma Kiss coverband som kommer att mingla runt på mässan. Kan man inte få hit KISS kan man åtminstonde få det näst bästa. Obs! Bandet kommer endast att finnas på mässan under lördagen.

Gruppen består av:
* Christopher Hansson (Ace Frehley) Christopher är musiklärare på heltid men oxå kapellmästare i en stor Elvisshow.
* David Fremberg (Paul Stanley) David arbetar som låtskrivare och producent, är en flitigt anlitad musiker och sångare i det progressiva metalbandet Andromeda.
* Andreas Grufstedt (Gene Simmons) Andreas är känd som Malmös egen Rockstar och har bla turnerat med Iron Maidens orginalsångare Paul DiAnno.
* Jaime Salazar (Peter Criss) Jaime arbetar sedan många år som heltidsmusiker och turnerar med ett flertal stora artister. Han blev känd på 80-talet som trummis i Bad Habit.


*** GINZA STÄLLER UT PÅ MÄSSAN ***

Det hör inte till vanligheterna att Ginza ställer ut i skåne men nu kommer de i alla fall med en monter full med trevliga saker som t e x: Inramade picture discs, Limiterade utgåvor och boxar på cd och vinyl, Musik på både DVD och Blu-ray, Exklusiva 3D tavlor och mycket mycket mer


*** KRISTIAN WÅHLIN STÄLLER UT ***

Kristian behöver ingen närmre presentation. Han är en av de absolut mest kända omslagsmålarna i Sverige och har gjort omslag till bl a: At The Gates, Cemetery, Dark Funeral, Evergray, King Diamond och många fler. På mässan kommer han att hänga ut lite av sina tavlor och kommer även att ha en del litografier till försäljning.

Ni kan se fler bilder och läsa mer om Kristian på hans hemsida:  http://www.kristianwahlin.se/


*** SISSI MAGNUSSON ***

Ta chansen att träffa och bli fotograferad med Sveriges hetaste rockmodell – Sissi “The Officer” Magnusson. Hennes lag lyder Heavy Metal is the Law. Så passa på och låt konstapel Sissi arrestera dig på mässan. Mer bilder hittar du på hennes hemsida:
www.sissimagnusson.com


*** VINYLDAGS ***

Sveriges mesta ebayare? Kanske…I alla fall så kommer Håkan och Håkan från Halmstad ner med hela 40 backar vinylskivor. Vanliga releaser plus monsterrariteter med MAYHEM,IN FLAMES,DARKTHRONE,MÖTLEY CRUE,MOTÖRHEAD ja listan kan bli hur lång som helst! Men enbart på vinyl:)


*** XZAVIER KLÄDER ***


RAWK har blivit distributörer av klädmärket Xzavier i södra sverige och kommer till mässan med en massa coola saker. Ni kan se mer av klädkollektionen på:  www.rawkink.se


*** ZOI TATTOO & BARBERSHOP ***

Zoi Tattoo

Zoi Tattoo och Barbershop kommer delta under Hårdrocksmässan!
Vi kommer ha förmånliga priser under mässans dagar.
Om det är någon större tatuering ber vi dig att komma förbi studion och boka tid och diskutera med tatueraren.
Barbershop kommer även att delta och styla hår och klippa!

Passa på att fixa kropp och hår!

Mvh
Zoi Tattoo/Barbershop


*** FOTA DIG MED KISS-TRUMSET ***

Nu har du chansen att ta en riktigt snygg bild när du sitter på detta otroligt snygga trumset. Setet tillhör Stanley (fd trummis i Nasty Idols) och han har specialbyggt det med inspriration från Peter Criss olika trumset som han använde mellan 1974-1978


*** KISS ARMY SWEDEN ***


Svenska fancluben kommer ha en monter på mässan där de säljer en hel del roliga Kiss-saker. Man kan även köpa nya och gamla nummer av tidningen Destroyer. Klicka på deras logga för att komma till hemsidan.


Sweden Rock kommer att ha en monter på mässan där man kommer att kunna:
Hämta den aktuella Sweden Rock Shop-katalogen.
Köpa backkatalogen av tillgängliga Sweden Rock Magazine till specialpris.
Köpa Sweden Rock-merchandise och teckna prenumeration av Skandinaviens
största hårdrockstidning Sweden Rock Magazine.
Tipsa oss om band ni vill se på Sweden Rock Festival 2012 samt ge oss
feedback på föregående arrangemang.


*** JOX APPAREL ***

Apparel and art for a rock´n roll lifestyle
Coola kläder och prylar med attityd
Representerar bla Black Market Art Company, LowBrow Art Company, Bronk, Disturbia, Darkside och 2K2BT


*** MIKE FASHION ***

Mike kommer till mässan med en stor monter och han har massor med kul med sig. Bl a har han med sig ett stort sortiment av minigitarrer och de är hur coola som helst.


*** DANSK HÅRDROCKSTIDNING ***

Danmarks största hårdrockstidning Metalized kommer ha ett par bord på mässan där de kommer att presentera sin tidning.
Ni kan passa på att köpa senaste numret och gamla nummer så klart.


*** FREAKS ´N DOLLS ***

Freaks´n Dolls är en butik i Jönköping som säljer T-.shirts, 50-talskläder, smycken, handgjorda smycken, väskor, piercingsmycken, hårfärg och mycket annat. Nu gästar de mässan med sitt härliga sortiment. Butiken finns också på nätet, www.freaksndolls.se. Förutom butik så har vi även gästande tatuerare och även snart en fast tatuerare och en bodypiercer. Så välkomna in på hemsidan och läs bloggen eller handla i webshopen!


*** ROXXIE MUSIC ***

Roxxie Music. är ett musikbolag som arbetar brett.
De bokar och arrangerar konserter med artister såsom Gilby Clarke, L.A Guns och många många fler. Med sig till mässan på söndagen har de Gilby Clarke och Badmouth. Kanske dyker det upp någon mer kändis att träffa. Inte nog med att dom bokar Stora artister i sverige. Dom har även kontakterna för att få in svenska band på T ex whisky A GoGo etc på välkända Sunset Strip. Utöver detta arbetar bolaget även med producentuppdrag och egen studioverksamhet.

Kom gärna bort till vår monter och snacka lite tips. Kanske lämna någon demo o s v


*** ROASTINGHOUSE STUDIO ***

RoastingHouse Studio AB i Malmö, med sina 9 studior, är Sveriges största musikstudiokomplex.

I studiorna jobbar professionella låtskrivare, tekniker och producenter med allt från demoinspelningar till albumproduktioner från mörkaste Metal till gladaste Pop med både nationella och internationella artister och skivbolag.

RoastingHouse kommer att finnas på mässan för att svara på frågor kring inspelning, mixning och mastring, men framförallt för att lyssna och ta emot demos eftersom bolaget ständigt söker nya artister att signa.

Så ta med er demo till Rockmässan, även speakers och demosångare/sångerskor är välkomna!


*** ARMYSTREETWEAR & ALTERNATIVE ***

Från Göteborg kommer Citycamo med sitt coola sortiment av armyjackor/byxor/shorts/kepsar och mycket mycket mer. Klicka på loggan för att köpa till deras webshop.


*** Rock Science – triviaspelet av rockers för rockers ***

Rock Science är ett nytt fysiskt brädspel som kommer ut i december 2011. Vi älskar rock och snackar alltid – alltid! – om rock. Vi slår vad om att du är likadan. Det här är ett gräsrotsprojekt, baserat på vårt engagemang i rockvärlden. Det är också indiependent – Rock Science är det spel vi själva vill spela, inte det som industrin vill se.

Av rockers för rockers
Rock Science är skapat av rockers, kända och okända, som The Hellacopters’ och Imperial State Electric’s Nicke Andersson och rockgurun Ted Thunder. Och trots att spel är roliga, så är rock blodigt allvar. Det är en vetenskap med passion. Vår filosofi är att leverera äkta rock, i ett fysiskt triviaspel-format. En massa skoj och hårt arbete är vår investering, din upplevelse är belöningen.


*** TO KILL 4 ***

Skulle du vilja klä dig som dom gör i Moulin Rouge eller Eyes Wide Shut? Då ska du kolla i Tokill4’s monter. De tar med sig massa härliga kläder såsom handskar/hattar/korstter/masker och mycket mycket mer.


*** ROCKMÄSSAN MONTER ***

Vi kommer att ha en monter på mässan där vi säljer diverse saker åt bl a band som inte kan delta själv eller lokala förmågor som vill ha sina prylar till försäljning. Det kan vara cd-skivor, merch eller vad ni vill. Vi tar ut en lite provision på det vi säljer åt er för att täcka upp självkostnaden. Är ni intresserade av detta så maila någon av adresserna nedan.

NYHET!! Vi kommer att sälja en hel del musik/filmfigurer i vår monter som kommer från Tv-spelhörnan i Ystad.
www.tvspelhornan.se