Rockmässan 2012

*** VINN EN TRÄFF MED SABATON ***

Under söndagen kommer vi att ha ett Sabaton quiz där två personer får chansen att vinna en träff med hela bandet innan deras spelning i Malmö. Sabaton besöker KB den 27:e november under sin Swedish Empire Tour, tillsammans med Raubtier och Dynazty. Ett unikt tillfälle att träffa en av Sveriges absolut största hårdrocksakter!


*** YNGWIE MALMSTEEN SEMINARIUM ***

Seminarium om Sveriges enda riktiga rockstjärna, Yngwie J Malmsteen på Rockmässan!
Med Anders Tengner och Erika ex-Malmsteen


Foto: Tallee Savage

Han har kallats världens bästa gitarrist, svenske Yngwie J Malmsteen. Hans liv är kantat av braskande rubriker, myter och skrönor. För första gången presenteras hans historia i boken Såsom I Himmelen, Så ock på Jorden (Bokfabriken) av musikjournalisten Anders Tengner. Bakom berättelsen ligger över 50 intervjuer med människor som stått Yngwie nära. Bandmedlemmar, ex-fruar, flickvänner, klasskamrater, lärare, musiker och managers avslöjar närgånget vad de upplevde tillsammans med gitarristen. Bilden som framträder är lika häpnadsväckande och skrämmande som den är underhållande. Boken är inofficell och skriven utan Yngwies medverkan.

 

Lördagen den 27 oktober framträder Anders Tengner och Yngwies första fru Erika på Rockmässan, då de håller ett litet seminarium om fenomenet Yngwie Malmsteen. Det är Erikas första officiella framträdande sen 1999 och exklusivt för Rockmässan. Boken kommer att finnas till försäljning till mässpris och både Anders och Erika signerar.

Erika hade en egen – framgångsrik – karriär som rocksångerska. Hiten “Together we´re lost” sålde 60 000 när den kom och även låten “Hurting so bad” blev flitigt spelad på radion. Vill ni veta eller höra mer om denna gudinna, kolla här:
www.erikaerika.com
https://twitter.com/swalloworspit


*** BOKSIGNERING MED JESPER BINZER ***

 

Gitarristen och sångaren Jesper Binzer från det danska megabandet D-A-D gästar mässan under lördagen. Han kommer att finnas på plats under ett par timmar för att sälja och signera sin självbiografi “I won’t cut my hair” som är helt nysläppt inför mässan. Boken kommer att kosta 300 SEK och man får ta ett foto tillsammans med Jesper. Vi kommer även att ha en frågastund med honom. Ett unikt tillfälle ni bara inte får missa!


*** SISSI “THE OFFICER” MAGNUSSON ***

Sissi Magnusson, även känd som The Officer kommer till mässan i år igen. Denna grymma tjej gör succé vart hon är går och på Rockmässan förra året var inget undantag. Passa på och fota dig tillsammans med henne. Antingen med egen kamera eller i vår proffsiga fotomonter mot en lägre kostnad.


*** MIKE TRAMP ***

Vi presenterar Mike Tramp till Rockmässan.
Mike slog med dunder och brak igenom med sitt White Lion i mitten på 80-talet. Bandet splittrades 1991 och Mike bildade Freak of Nature som släppte sin sista skiva 1998. Efter det har Mike turnerat och släppt skivor under sitt eget namn. White Lion tillhörde toppskiktet av glam/hair/metal band och deras videor spelades flitigt på Mtv. De hade stora hits som t e x ”Broken heart”, ”Love don’t come easy”, ”Tell me” och den väldigt radiospelade ”When the children cry”

Mike kommer att spela unplugged på mässan och han lovar att framföra både gamla White Lion klassiker och nya låtar.*** UDO DIRKSCHNEIDER ***

Udo är ett av världens kändaste namn inom hårdrocksgenren. Han bildade i Solingen, Tyskland Accept 1976 och var deras sångare fram till 1996 förutom ett kort avbrott i slutet på 80-talet då Accept tillfälligt ersatte honom med David Reece och gjorde plattan ”Eat the heat”. Udo har varit i branschen i 34 år och sedan 1987 har han sidan om Accept haft sitt soloprojekt U.D.O. Från 1996 fram till idag är detta hans riktiga band och de har släppt strax under 20 skivor. Hans röst är unik och väldigt igenkännande och vem har inte hört klassiker som ”Balls to the wall”, ”Restless and wild”, ”Metal Heart”. Accept var ett band som inspirerade många av dagens musiker.


*** DORO PESCH ***

Vi är glada och stolta över att kunna presentera tyska Heavy Metal-gudinnan Doro Pesch som första gäst till Rockmässan i Malmö den sista helgen i oktober.
Hon inledde karriären som sångerska i metalbandet Warlock men har de senaste 20 åren spelat in och turnerat under eget namn eller kort och gott DORO.
Doro klassas tillsammans med Lita Ford som de två största kvinnliga stjärnorna på hårdrockshimlen. Bland hitsen hittar man låtar som ”All we are”, ”Für Immer”, ”Unholy Love” och ”Fall for me again”.


*** RAUBTIER ***

Från Haparanda ner till Malmö kommer dessa industrimetall giganter. De har gjort tre riktigt bra skivor och vi på Rockmässan har så klart några personliga favoritlåtar. ”Änglar”, ”En hjältes väg” och ”Låt napalmen regna” är några av dem. Namnet Raubtier fick de från filmen Rovdjuret, som översatt till tyska blir “Das Raubtier”.

OBS! Raubtier kommer bara att vara på mässan under söndagen.


*** SISTER SIN ***

Sister Sin från Göteborg kommer till mässan. De har släppt två riktigt bra plattor och deras tredje släpps lagom till mässan så passa på att köp den där. Deras andra “True Sound Of The Underground” är i vårt tycke en av 2010 års bästa plattor. Sister Sin är väldigt stora i Europa och gör succé med sin skitiga och råa metal var de än kommer. Sångerskan Liv Jagrell fantastiska röst gör att bandet sticker ut bland mängden och är ett av våra absolut bästa svenska band idag. Förra året gjorde de dessutom en cover på Motörheads “Rocknroll” tillsammans med Doro!


Uppdatering!

I samband med sitt deltagande på Rockmässan kör Sister Sin deras officiella releasefest i Malmö den helgen. De säljer & signerar nya plattan till specialpris samt att man får en 4-färgsposter på köpet. Festandet fortsätter på kvällen @ Club Distortion där de kör en massa nytt material från nya plattan.


*** FATAL SMILE ***

Foto: Tallee Savage

Ännu ett svenskt bra hårdrocksband kommer att gästa oss i oktober. Stockholmsbaserade Fatal Smile har släppt sin fjärde skiva “21st Century Freaks” och den är jäkligt bra. De är ett av Sveriges mest turnerande band och gjorde 350 gig i 28 länder efter releasen av förra plattan “World Domination” som mixades av legendariske Michael Wagener. De har turnerat tillsammans med band som Dio, W.A.S.P., Doro, Queensryche, Lordi och Winger bara för att nämna några. Missa inte ett besök i deras monter!


*** PETER WILDOER ***

Peter Wildoer kommer att köra drumclinics på mässan. Han är ett respekterat och etablerat namn i trumvärlden med en gedigen meritlista. Peter var en av några få trummisar som blev utvalda att provspela för ett av världens mest kända band inom progressiv hårdrock, nämligen Dream Theater. Han är otroligt skicklig och behärskar allt från jazz/fusion till riktigt snabb och hård metal. Peter har spelat med band som: Armageddon, Arch Enemy, Majestic, Time Requiem, Pestilence, Darkane m fl. Han är känd över hela världen och i Japan blev han framröstad som 28:e bästa trummis i hårdrockstidningen Burrn! Detta är helt enkelt något ni inte får missa!!

 


*** DIRTY PASSION ***

DP kommer att gästa mässan på söndagen och köra ett aukustiskt gig. Deras nya platta släpps den 7 November, men skivbolaget ser till att den kommer finnas tillgänglig på Rockmässan hos Record Heaven som är utställare där. Detta blir första tillfället att köpa den nya skivan redan innan release datumet


*** SASSA ***

Vi hade Sassa som gäst förra året på mässan. En duktig tjej med riktigt bra röst. I år kommer hon igen och denna gången för att spela unplugged för oss.


*** ROCKTUBE ***

Bästa polarna från Krokås, Johnny och Benny, är på plats med sina grymt snygga och airbrushade skinnvästar med rockmotiv i samarbete med en annan galen polare bosatt i USA, MArmstrong. Mr Armstrong har bl.a. figurerat i Rolling Stone Magazine och utsetts till världens bästa airbrushare. Varje väst är unik och finns endast i ett enda exemplar så här är det först till kvarn som gäller. Förutom grymma skinnvästar, som f.ö. går att specialbeställa med eget önskat upplägg, ställer grabbarna grus även ut en stor samling gitarrer, gitarrcase, trumset, förstärkare och högtalare – allt i miniatyr och av högsta kvalitet och som nu finns till försäljning. -Till oss är alla välkomna…. mamma pappa, mormor morfar, farfar farmor, syster eller bror, gift som skild, säger rocktubes sanna eldsjäl Johnny.


*** DARK ENTERTAINMENT ***

Vad passar bättre än lite skräck en helg som denna. Dark Entertainment kommer ha en stor monter på mässan, där dom bl a kommer ha grymma erbjudanden på döskallar, drakar, skräckfilmer och massvis med andra coola prylar. Passa på att köpa ett par bra skräckfilmer att förgylla söndagskvällen efter mässan med!


*** NU BLIR DET HÅRDRÖCK ***


Så här säger galenskaparna från Bromölla om sig själv “Hårdröcksradio och ingenting annat, Mer Metal Än Hos Järnhandlarn”

De tar med hela sin studio och sänder live från mässan. Mattias Lindeblad kommer att befinna sig i deras monter och signera böcker. Linus (han med skägget) tar dessutom med sig sin full-size Freddy Krueger och vill ni får ni ta fräcka bilder tillsammans med Mattias och Freddy.
Kolla in deras facebook-sida: www.facebook.com/nublirdethardrock


*** TAVLOR MED ROCKMOTIV ***

Min far målar tavlor och jag bad honom testa att måla ett par skivomslag för han hade inte gjort det innan. Resultatet ser ni på bilden. Dessa kommer jag att hänga ut på mässan så ni kan se dem i verkligheten. Han tar gärna emot beställningar om ni vill ha någon tavla målad. Prisbild: 1500 – 2500 SEK beroende på motiv och storlek. Kontakta mig om intresse finns: pontus@rockmassan.se


*** FOTOGRAF ROGER PERSSON ***

Roger var vår fotograf förra mässan och i år är han tillbaks som utställare. Hankommer att visa material från tidigare fotograferingar med både kändisar och privatpersoner. Det kommer även finnas chans att boka tid för fotograferingar.


*** AC/DC FANKLUBB ***


Sveriges enda organiserade AC/DC intresseförening; ACDCMACHINE kommer till Rockmässan 2012. Föreningen arbetar med att arrangera tillställningar för AC/DC fans bosatta i Sverige med omnejd. Sedan starten 2009 har ACDCMACHINE årligen arrangerat evenemang och i år arrangerar de sitt tredje evenemang där besökarna kan njuta av allt ifrån utställning till liveunderhållning som förvaltar arvet från AC/DC.
Mer information om föreningen hittar ni på www.acdcmachine.com


*** BULLIT LEATHER ***


Även i år kommer Paul och Bullit Leather till mässan. Han har ett grymt sortiment av egengjorda skinn/läderprodukter. “Rockin’ good leather” med allt från armband, plånböcker till hundtillbehör. Paul är dessutom sponsor till Rockmässans fotomodell Sissi Magnusson.


*** ROCKSVERIGE RAPPORTERAR DIREKT FRÅN MÄSSAN ***

Vi har startat ett samarbete med Rocksverige som kommer att finnas på mässan hela helgen. Här är deras pressmeddelande
“Rocksverige

kommer att finnas på plats för att ge våra läsare senaste nytt av vad
som händer under mässan.

I år har Rockmässan lyckats binda till sig gäster som Udo, Mike Tramp,
Doro, Sister Sin och Fatal Smile. Utöver detta kommer det finnas flera
företag och privatpersoner på plats med vinylförsäljning, merch och
mycket annat. Dessutom kommer de inbjudna gästerna att genomföra olika
signingssession och Q&A.

– Vi kommer att rapportera live från festivalen. Förhoppningsvis kan
vi få några kommentarer från dels besökare men även de inbjudna
gästerna säger Alex Liljeblom, redaktör hos Rocksverige.se.

Rocksverige kommer att ha ett bord under mässan där besökarna kan
komma över för att snacka skit med Sveriges grymmaste skribenter,
lyssna på skön musik och läsa dagens rocknyheter.”

 


*** SKIVMÄSSA I MÄSSAN ***


Vi kommer att ha en mindre skivmässa under själva rockmässan. Just nu har vi ett 10-tal rena skivförsäljare inbokade och det kommer förhoppningsvis fler. Förra året stod skivförsäljarna utspridda men i år har vi valt att samla alla på en yta under mässan.


*** SAMLARFIGURER PÅ MÄSSAN ***

The Hall of Fame gästar mässan med sitt fantastiska sortiment av samlarfigurer från sagans,filmens, musiken och sportens värld. Besök Sveriges största återförsäljare av samlarfigurer. Hos dem finner du dina favoriter i alla olika storlekar från tillverkarna Sideshow, Neca och McFarlene.

 


*** THE PHASES OF RAMMSTEIN ***


Teckningar inspirerat av Rammstein music med deras CD Cover i bakgrunden. Så här beskriver konstnären det själv

“The Phases of Rammstein is a fine art multimedia on line show featuring a selected art works of international known artist CARL WASSA LÜBECK representing his interpretation of contemporary Rammstein ideals. The on line show includes a selective sample of high quality contemporary paintings, photography, drawings and digital media created by LÜBECK ART.”


 

*** GRATIS ANSIKTSMÅLNING ***


På mässan kommer vi att erbjuda gratis ansiktsmålning för de mindre barnen. Det kommer att finnas en mängd olika motiv att välja mellan. Ansiktsmålning erbjuds gratis båda dagarna.

Lördag: 12.00-17.00
Söndag: 13.00-15.00


*** HEARTBREAK TATTOO ***

Tattoo-studion Heartbreak Tattoo från Löddeköpinge kommer att finnas på mässan med hela 4 tatuerare och 1 piercare. Vill ni komma med kontakt med studion, klicka på deras logga. Här är några exempel på tatueringar de gjort.


*** ROCK SHOP ***

Nu kan ni köpa snygga kläder med Rockmässan-tryck! Vi kommer att utöka sortimentet med hoodies och byxor inom kort. Så länge kan ni köpa t-shirts och beanies.
Mössorna är one-size och tröjorna finns i storlekarna S-XXL.

Endast 99:- styck och gratis frakt!!

För beställning skicka mail till: pontus@rockmassan.se


*** ROCKMÄSSAN + DISTORTION = SANT ***

Precis som förra året kommer vi att ha en efterfest på lördagskvällen. Denna gången är det Malmös största rockklubb Distortion som håller i arrangemanget. Temat för kvällen är Halloween och vi garanterar att det kommer bli bra. Detta blir höstens hårdaste fest. Mer info kommer när det närmar sig…


*** IRON MAIDEN UTSTÄLLNING ***

Förra mässan hade vi en stor Kiss-utställning. Denna gången blir det en utställning med fantastiska Iron Maiden prylar. Rasmus från Danmark kommer att ta med delar av sin enorma samling och visa upp. Tyvärr har Rasmus så mycket saker att det är omöjligt att få med allt men han tar med många godbitar. Rasmus är med och driver Maidens danska fanclub Maiden Denmark. www.maidendenmark.dk

Uppdatering: Rasmus Iron Maiden samling är numera bekräftad världens största av Guiness Rekordbok. Vi gratulerar Rasmus till detta fantastiska erkännande!
Klicka på bilden för att komma till Guiness sidan som beskriver samlingen.


 

*** IRON MAIDEN SCANDINAVIA FC ***


Det blir mycket Maiden i år. Förutom Rasmus med sin utställning från den danska fanklubben kommer även den svenska Iron Maiden fanklubben och gästar oss på mässan och de har mycket trevligt med sig. Ni kommer att kunna lösa medlemsskap, vara med och tävla och lyssna på deras spännande framtidsprojekt och mycket mycket mer.


*** GINZA SAMARBETAR MED ROCKMÄSSAN ***

Vi har den stora glädjen att berätta att Ginza har valt att bli vår huvudsponsor inför kommande mässa.
Det ska bli trevligt och vi ser framemot ett bra samarbete.

 


*** MATTIAS LINDEBLAD ***

Vi är väldigt glada över beskedet att Mattias Lindeblad kommer att bevista mässan även 2012. I år är han aktuell med boken “Skräck – Boken som Gud glömde”. Går allt som planerat så kommer han att finnas med kompisarna i “Nu blir det Hårdröck”-gängets monter. Mattias fanns med redan ifjol, då med kollegan Melker Becker, med vilken han författat böckerna “Hårdrock – Rundgång, nitar & nackspärr” samt “Mera Hårdrock – Smink , läder & headbanging”. Mattias är dessutom högaktuell på TV med dokumentären “Allt som fanns var OKEJ”.

 


*** TECKNING & KONST ***

Lundakonstnärerna Katya och Carolina ställer ut sina blyertsporträtt av kända rockstjärnor. Vi kommer att sälja reproduktioner av befintliga porträtt på Rockmässan. Vi gör gärna porträtt på beställning av din favoritrockstjärna, dock ej på plats. Vi kommer också att ställa ut och sälja egenhändigt designade och handsmidda silversmycken. Välkomna att besöka vår monter!
Katya & Carolina

Här nedan är ett litet axplock av deras fantastiska bilder!


*** MIKE FASHION ***

Precis som förra året kommer Mike Fashion att finnas på mässan. De har ett stort utbud av alternativt mode och lovar att ta med sig många nyheter! Kika gärna in på deras webshop. Mike tar med sig större delen av sortimentet!!


*** ADD9 ***


ADD 9 kommer att erbjuda större delen av sitt sortiment från sin nätbutik ADD9.se på Rockmässan. Här kan du shoppa loss bland ett stort urval av kläder, accessoarer och smycken.